Tuesday, 4 October 2016

Pukulan TKO Buat UMNO Jika Adenan Satem Terima Ajakan Tun MahathirMerujuk kepada perkembangan terbaru ,Pas telah pun menyatakan kesediaannya untuk bersama Bersatu dan PKR membentuk gabungan untuk menumbangkan BN sekali gus memastikan berlakunya peralihan kuasa politik pada pilihan raya akan datang.

http://www.sinarharian.com.my/mobile/politik/pas-sedia-bincang-dengan-bersatu-pkr-1.568543.

Pengabungan ini sudah tentu mengubah lanskap dan hala tuju kepada politik tanah air apabila formula satu lawan satu akan memberi peluang cerah kepada pembangkang untuk mengalahkan BN adalah cerah.


Berita pengabungan ini sudah tentu akan membuka mata parti Pesaka Bumiputra Bersatu di bawah pimpinan Tan Sri Adenan Satem, sebagai parti kompenan terbesar BN untuk melakukan perubahan.


Jika BN kalah, Kerajaan pusat akan dikuasai oleh pihak pembangkang maka segala agihan peruntukan sudah semestinya bukan lagi dibawah kuasa BN lagi.

Adakah berita kerjasama PAS dalam pembangkang akan mempengaruhi Adenan Satem selaku presiden Pesaka Bumiputra Bersatu menerima ajakan Tun Mahathir untuk menyertai blok pembangkang?

Sekiranya Adenan Satem bersetuju sudah tentu ianya adalah satu pukulan TKO buat Umno.
4 comments:

  1. Bagaimana sebelum ini keadaan di sarawak.

    ReplyDelete
  2. PPB Sarawak bersifat komponen kepada BN

    ReplyDelete
  3. PPB Sarawak bersifat komponen kepada BN

    ReplyDelete